De Acne/korte reinigende behandeling is een uitgebreide reinigende behandeling voor de acne huid, waarbij speciale acne producten gebruikt worden. De behandeling bestaat uit intensieve reiniging, vapazone, verwijderen van oppervlakkige onzuiverheden, masker en dagverzorging.

Acne (spreek uit als: “aknee”) is een verzamelnaam van enige, onderling verschillende huidaandoeningen, die te herkennen zijn aan het optreden van puistjes.

permanenten acne

Acne close up

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en het gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie met Staphylococcus aureus ook etterige puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Bij mannen komt acne vaak veel heftiger voor dan bij vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).

Puistjes zijn meestal het ergst tussen het zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’ hebben.

Acne kan ook bij volwassenen voorkomen (Acne Tarda).

Onze salon is in het bezit van de specialisatie acne en de behandeling wordt daardoor door de meeste verzekeringen vergoed. Hoeveel u vergoed krijgt is afhankelijk van uw zorgverzekeringspakket en kunt u nalezen in uw polis.